O nama

 

Mi smo NAEV

Mi smo Nacionalna Asocijacija Električnih Vozila (NAEV).

Registrovani smo kao neprofitna organizacija sa funkcionalnim sedištem u Beogradu
i ograncima u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Asocijacija promoviše razvoj, prodaju i korisćenje električnih, hibridnih, fuel cell, lakih e-vozila i autonomnih vozila u Srbiji, kao i izgradnju prateće infrastrukture, sa ciljem zaštite životne sredine, podsticaja i poboljšanja energetske efikasnosti i povećanja bezbednosti u saobraćaju.

NAEV se angažuje i podstiče uklučenje postojećih i potencijalnih kapaciteta domaće auto, mašinske, elektro i gradjevinske industrije kao i postojećih i budućih proizvodjača električne energije iz obnovljivih izvora u korišćenje i razvoj novih tehnologija, što Srbiju u narednom period može usmeriti ka značajnom tehnološkom napretku.

Naš koncept je usmeren ka uspostavljanju partnerstva javnog,poslovnog i civilnog sektora. Umrežavanje domaćih visokotehnoloških kompanija sa značajnim izvoznim potencijalima i naučnoistraživačkih i razvojnih organizacija, strateski je put ka uspešnom i održivom privrednom rastu.

Osnovni cilj događaja koje ćemo kontinuirano organizovati je da pored edukacije budu zabavni i generalno zanimljivi, kako za širok auditorijum tako i za profesionalce iz industrije. Prezentacije aktuelnih tema, fokusirane radionice koje će uključivati veći broj učesnika, panel diskusije, testiranje e-vozila, činiće osnovu ovih dogadjaja.

Akademski Partneri i koordinatori sektora u okviru Stručnog saveta NAEV-a su : Mašinski, Tehnološko- Metalurški, Saobraćajni, Elektrotehnički, Fizički i Fakultet Organizacionih Nauka Univerziteta u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu kao i Fakultet Primenjenih Umetnosti(katedra za industrijski dizajn) Univerziteta u Beogradu.

Tehnološke i Korporativne Partnere NAEV-a čine visoko-tehnološke kompanije i Instituti čije će stručne i proizvodne potencijale Asocijacija uključivati kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti. Tehnološki partneri NAEV-a su : Siemens d.o.o., Promaschinen d.o.o., Elektrotehnički Institut “Nikola Tesla“, Servoteh d.o.o., Vip mobile d.o.o., Beiersdorf d.o.o., JAT Tehnika d.o.o., Prosmart d.o.o., BMWi, Meter&Control i IMP Idvorski laboratorije d.o.o.

Članstvo u AVERE-u/The European Association for Electromobijity i u Electrification Alliance Europe/eletricity for an efficient and decarbonised Europe, omogućava pristup projektima u okviru programa različitih predpristupnih i strukturnih fondova EU, što će pružiti mogućnosti za uključenje i konkretno angažovanje naših naučnih i stručnih potencijala, čemu kao asocijacija posvećujemo posebnu pažnju.

NAEV je postao kontakt tačka za kompanije i naučnoistraživačke i razvojne institucije koje će uključivati u okviru zajedničkih aktivnosti u projekte razvoja i izrade električnih i autonomnih vozila i njihovih komponenti kao i razvoja i izgradnje prateće infrastrukture.

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Back to top